Dünyanın en ilginç 7 oteli

Pınar Şenli’nin haberine göre, seyahatlerin en önemli konularından biri konaklama. Gittiğiniz yerdeki eviniz olan bu yerlerin beş yıldızlı otelden küçük pansiyonlara kadar birbirinden farklı birçok çeşidi bulunuyor. Bunların kimisi küçük oda ve kısıtlı imkana sahip kimisi oldukça lüks kimisi de oda ve kahvaltı seçenekleriyle ortalama hizmet veriyor. Ancak öyle oteller var ki alışılmışın dışında uygulamaları bulunuyor. Bazısında robotlar görevli, bazısında otel dediğiniz yapı aslında vinç, bazısı da mağaranın içinde. Biz de kalmak için bir kez daha düşüneceğiniz dünyanın en ilginç 7 otelinizi sizler için derledik.

1-HENN NA HOTEL NAGASAKİ, JAPONYA

Haydi, şimdi biraz geleceğe gidelim. Burası tabi ki teknolojisiyle nam salan Japonya’da bulunuyor. Henn na Hotel Nagasaki’de tüm kontrol robotlarda. Zira, resepsiyon görevlilerinden housekeeper’lara kadar otel çalışanlarının hepsi robot. Otele girdiğiniz anda sizi robotlar karşılıyor. Check-in işleminizden valizlerinizin odanıza taşınmasına kadar neredeyse tüm işler robotlar tarafından yapılıyor. Otel Harikalar Diyarı Huis Ten Bosch tema parkı içerisinde yer alıyor. Bu sıra dışı otelde kalarak hem robotlarla dolu bir dünyayı deneyimleyebilir hem de devasa tema parkı gezebilirsiniz.

2-SORRİSNİVA IGLOO HOTEL, NORVEÇ

Hiç buzların arasında uyumayı düşündünüz mü? İnsan düşününce bile üşüyor değil mi? Ancak Norveç’da yer alan Sorrisniva Igloo Hotel, size sıfırın altında parıltılı bir buz evreni sunuyor. Otelin içerisindeki, uluslararası heykeltıraşlar tarafından özel olarak tasarlanan oyulmuş buzdan heykeller sizi kendine hayran bırakıyor. Otelde tamamen buzdan oluşan bir şapeli bulunuyor. Birçok nikaha ev sahipliği yapmış bu şapel, ‘Evet’ demek için gerçekten de ilginç bir nokta. Uyuyacağınız yer ise -30 derecede buzdan yapılmış bir yatak. Ancak korkmayın, Ren geyiği tüyünden yapılmış battaniye ve yorgan veriliyor.

3-THE YAYS CRANE APARTMENT, HOLLANDA

Bir insanın aklına her yerde uyumak gelebilir de bir vinçte, yerden onlarca metre yüksekte uyumak? İşte bu gerçekten de ilginç bir konaklama seçeneği. Hollanda’da yer alan eski bir vinç, yoğun bir yenilemenin ardından, 2014 yılında Faralda adıyla lüks bir otel olarak hizmete açılmış. NDSM sanayi rıhtımının 50 metre üzerinde yer alan bu otel, farklı konseptiyle popüler olmuş ve sanatçılar, kaykaycılar ve modayı takip eden iş adamlarının en gözde mekanlarından biri haline gelmiş. 3 suit bulunan otelde, bir otelden beklenen tüm hizmetler var. Dilerseniz jakuzide rahatlayabilir isterseniz panoramik manzarasının keyfini çıkarabilir, vinçte kalmak bana yetmedi derseniz bir de bungee jumping yapabilirsiniz.

4-SEAVENTURES RİG RESORT, MALEZYA

Petrol platformlarına genellikle işletme çalışanları dışındaki kişiler giremez. Ancak burası öyle değil. Petrol platformları ticari ömürleri tamamladıklarında normalde hurdalıklara gönderilir fakat Malezya’nın Sabah eyaletindeki Seaventures Rig Resort, adeta bir otel cennetine dönüştürülmüş. Burada tek, çift ya da ortak olmak üzere 27 oda bulunuyor. Buranın tercih edilmesindeki en büyük neden ise altında yatan eşsiz deniz altı yaşamı ve Mercan Üçgeni’ndeki konumu… Dalış yapmak size göre değilse de aktivitesi bol olan otelde sıkılma imkânınız bulunmuyor. Burada bir film odası, karaoke salonu, restoranlar ve güneşlenme alanına dönüştürülmüş bir helikopter pisti bulunuyor.

5-HANG NGA ÇILGIN EVİ, VİETNAM

Ağaç evler her ne kadar çocuklar için dikkat çekici gibi görünse de her yetişkinin içinde ağaç evde kalma isteği vardır. Bu isteğinizi mükemmel bir seçenekle karşılamak isterseniz rotanı Vietnam… Hang Nga Çılgın Evi, bir otel ne kadar sıra dışı olabilirse o kadar ilginç bir yer. 1990 yılında inşa edilen bu harika otel, doğrusal olmayan bir yapıya sahip. Otelde her biri birbirinden farklı temalarda oluşturulmuş süitler bulunuyor. Büyülü bir ağaç ev, anormallikler müzesi ya da harika bir yaratıcılık mimarisi… Hangisini isterseniz onu deyin ancak burası tüm detaylarıyla sizi büyülüyor.

6-HELGA’S FOLLY, SRİ LANKA

Korku filmi sevenler burada mı? Çünkü bu otel tam da size göre. Sri Lanka’da bulunan bu ilginç otel korku filminin içinde yaşamanıza imkan tanıyor. 1930’larda tasarlanan ancak 1990 yılında otel olarak hizmet vermeye başlayan otel, kendini ‘otel karşıtı olarak tanımlıyor. Konsept olarak korkuyu tema alan otelde el boyaması sanat eserleri, balmumuna bulanmış şamdanlar, iskeletler ve daha bir sürü farklı korku süslemeleri bulunuyor.25 odalı butik otelde yer alan ürpertici dekorlar ile kendinizi tedirgin hissediyorsunuz. Kim bilir belki hayaletler gerçektir ve siz uyurken odanızdaki iskelet dekorunu canlandırarak sizi ziyarete gelebilir.

7-KELEBEK SPECİAL CAVE TÜRKİYE

İlginç oteller listemizde son sırada ülkemizden bir yer var. Kapadokya’da bulunan Kelebek Special Cave otelindeki süitler mağaranın içerisinde bulunuyor. Mağaranın içerisindeki taş kemerli süitler, sessizlik ve sakinlik sevenler için birebir. Geleneksel mobilyalar ve el yapımı kumaşlarla dekore edilmiş odalar kendinizi özel hissetmenizi sağlıyor. Mermer duvarlı banyolarında küvet ve jakuzi de bulunuyor. Mağara içerisinde her türlü konforu bulacağınız bu otelin harika bir de terası bulunuyor. Peri bacalarını gören teras harika bir manzara sunuyor. Kapadokya mutfağının eşsiz lezzetlerini de tadabileceğiniz bu otel size farklı ve güzel bir tatil fırsatı sunuyor. Ancak kapalı alan korkunuz varsa tercih etmenizi önermeyiz.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir